fbpx

Cloudoplossingen

#voordelen #allesonder1dak

Waarom werken in de cloud ?

Inmiddels een veel gehoord begrip: “Ik werk helemaal via de cloud”. Wat is dat nu eigenlijk en wat houdt het in? Graag nemen we je even mee in onze digitale wereld. “Werken in de cloud” is eigenlijk werken via het internet. Ergens staat een server, aangesloten op het internet, met daarop de data die je nodig hebt om online te werken. Werken via de cloud biedt veel extra voordelen, zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers.

Voordelen van werken in de cloud

Altijd en overal toegankelijk
Samenwerken aan bestanden
Ideaal voor zakelijke gebruikers
Werken op verschillende locaties
Je data veilig opgeslagen

Heeft werken in de cloud dan geen nadelen?
Jazeker, echter de nadelen wegen vaak niet op tegen de voordelen van “het werken in de cloud”. Zo is het belangrijk dat je data goed wordt beschermd en niet deelt met personen die eigenlijk geen toegang mogen hebben. Ook heb je meestal een actieve internetverbinding nodig om direct bij je bestanden te kunnen.

1.

Cloud werkplek

Overal bereikbaar en altijd online, ideaal voor thuiswerkers en consultants die op afstand willen werken.

2.

Cloud Mailbox

Je e-mail veilig en altijd toegankelijk in de cloud? Dankzij Microsoft Exchange is het configureren van je email op iedere smartphone, tablet of desktop een fluitje van een cent.

3.

Cloud Back-up

Bewaar back-ups van je desktop, laptop, server, smartphone of andere apparatuur veilig in de cloud. Je back-ups zijn 24/7 toegankelijk en in nood envoudig te herstellen.

4.

Office 365

Werk altijd en overal op al je apparaten met je favoriete Office programma’s en dankzij OneDrive heb je overal toegang tot je documenten, werkbladen en presentaties.

#voordelen #allesonder1dak

Remote werken

“Met cloud computing krijgen u en uw medewerkers op een eenvoudige manier toegang tot verschillende applicaties, e-mails en bestanden. Er zijn veel werknemers die vanuit huis werken of vaak onderweg zijn. Het is daarom belangrijk dat alle data die nodig is ook toegankelijk is.”