fbpx

Netwerkbeheer

#voordelen #aanjoudekeuze

Je gericht laten ondersteunen of alles uit handen geven?

Vandaag de dag is goede koffie lang niet de enige basisvereiste op kantoor: je moet ook beschikken over een snel en stabiel netwerk waarop je werknemers kunnen vertrouwen. Netwerkproblemen en vertragingen leiden namelijk niet alleen tot rode hoofden en grijze haren, maar sturen ook je werking danig in de war. Doodzonde, zeker als je weet dat je door regelmatig onderhoud en nauwkeurige monitoring heel wat issues vermijdt.

Goed netwerkbeheer kost echter tijd – tijd die jij wel beter kan besteden! Door met Terrabytes in zee te gaan, creëer je ruimte om te werken aan taken die voor jou echt tellen (of om eens lekker niets te doen natuurlijk). Verder garanderen we dat je IT-infrastructuur op elk moment veilig is. Datalekken, hackers of virussen zijn misschien niet jouw topprioriteit, maar wél de onze. Want beveiligingsrisico’s mag je nooit onderschatten.

Wat we voor jou kunnen betekenen

Tot slot staat je bedrijf niet stil. Werknemers willen flexibel werken op verschillende locaties, en wie weet koester je plannen om te groeien. Als je dan halfslachtige IT-oplossingen in huis hebt, kom je in de problemen.

Nood aan een partner die je netwerk installeert of beheert, die je servers onderhoudt, waakt over je diskcapaciteit, internetverbinding, toepassingen in de cloud en back-upsystemen? Terrabytes wijst jou een System Engineer toe waarbij je altijd terecht kan. Zelf weinig zicht op je IT-behoeften? Onze ervaren specialisten verplaatsen zich snel in jouw situatie en voorzien een oplossing op maat.

Koppeling van kantoornetwerken

Jouw bedrijf is geen eiland. Misschien strekt je organisatie zich uit over verschillende filialen, externe partners, magazijnen, … En dan is het maar logisch dat die dezelfde IT-mogelijkheden hebben als het hoofdkantoor. Wij brengen dit in orde dankzij een betrouwbare VPN-verbinding, hoe groot of hoe klein je zaak ook is.

Telewerken: het nieuwe werken

Wil je je medewerkers toegang geven tot het kantoornetwerk of bestanden en toepassingen in de cloud terwijl ze onderweg zijn, in het buitenland zitten, thuiswerken of bij klanten op bezoek zijn? Gelijk heb je, want dat komt je werking en dienstverlening alleen maar ten goede. Wij verbinden je werknemers met je onderneming – en met haar programma’s, data, applicaties en bestanden.

 

Netwerkbeveiliging

Je kan niet anders dan e-mail en internet een centrale plek geven in je onderneming. Maar zo zet je de deur open voor hackers, datadiefstal en malware. Heb jij onlangs nog aan de beveiliging van je IT-netwerk gedacht? Terrabytes neemt die last van je schouders: via doorgedreven data security anticiperen we op mogelijke problemen.

Back-upsystemen

Het is een huizenhoog cliché, maar de meeste ondernemers denken pas aan back-ups als hun systeem crasht, de stroom uitvalt of hun data en applicaties op een andere manier verloren gaan. Te laat dus. Wij zorgen dat dit jou niet overkomt, door automatische online back-upsystemen te installeren of je eigen back-upsysteem te ontwerpen.

Audit van IT-systemen

Hoe lang is het geleden dat je je hardware en je netwerk nog eens grondig onder de loep nam? Beschikken je medewerkers over alles wat ze nodig hebben om vlot te kunnen werken, of is er ruimte voor verbetering? Onze audits bieden meteen inzicht in hoe goed je IT-systemen je zaak ondersteunen, en of ze wel effectief tegemoetkomen aan al jouw noden en doelstellingen.